TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketový perník s jogurtovým krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9541 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 296, SAFA (g): 22, Cukry (g): 142, Vláknina (g): 29, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 795 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 24.7, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku nebo menší dortové formě. Cuketu oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vejce, mléko, olej a vše smícháme. V jiné míse smícháme všechny sypké ingredience (mouku, cukr, kakao, kypřící prášek do perníku) a spojíme s tekutou částí těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Perník necháme vychladnout a připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme řecký jogurt a vyšleháme dohladka. Krémem potřeme vychladlý perník a posypeme kakaem. hmotnost hotového pokrmu: 1000 g, En. hodnota na 100 g: 960 kJ, hmotnost porce na fotografii: 100 g

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 02. 2022 10:15
včera jsem pekla i nehubnoucí rodině moc chitnal. Krásně vláčny a nadýchaný. I ten jogurt, který je pro nás nezvyk, protože normálně perník mažu marmeládou byl k tomu moc dobrý

Naši partneři